EduSplit - regionalni centar kompetentnosti

Dan Otvorenih vrata Obrtne tehničke škole

U srijedu, 10. svibnja u Obrtno tehničkoj školi održao se treći po redu Dan otvorenih vrata. Cilj ovog događanja bio je predstavljanje djelokruga i misije Regionalnog centra kompetentnosti pomoću kojeg se vrši modernizacija strukovnog obrazovanja, pružaju prilike za stručno usavršavanje odraslim osobama, promovira cjeloživotno obrazovanje i unapređenje u zanimanjima iz sektora elektrotehnike i računalstva kao i popularizira strukovno obrazovanje i usavršavanje u struci. Radi se o aktivnosti u sklopu projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ravnatelj Kalebić istaknuo je i kako je Regionalni centar kompetentnosti dokaz da škola godinama dobro radi, s obzirom da je već 14 godina u Erasmus i brojnim drugim programima. Svake godine 24 učenika Obrtne tehničke škole ide u neku od europskih zemalja i tri tjedna gostuju u inozemnoj školi. S ponosom ističe kako u velikom broju slučajeva učenici dobiju ponudu da na tom mjestu završe školu ili da se vrate i ostanu raditi.

Ovaj Dan otvorenih vrata protekao je i u sjajnoj zabavi. Užarena atmosfera bila je u školskoj dvorani gdje se odvijao nogometni turnir, osobito revijalna utakmica između učenika i nastavnika gdje su ipak nastavnici odnijeli pobjedu i pokazali koliko je iskustvo važan resurs.

Escape room natjecanje riješeno je za 6 minuta i 30 sekundi, a pobjednici koji su ujedno osvojili pametne satove bili su Petar Kapitanović, Andi Veža, Borna Punda i Tomislav Beroš.

Nagradu je osvojio i Roko Čokolić kao sretni dobitnik foto izazova. Valja naglasiti da su u izradi radio spota sudjelovali naši učenici, Vlatko Maleš i Andrija Bordožić sa svojom profesoricom Majom Krišto koja ga je i ove godine osmislila.

Iz medija

Objave u medijima o događaju

DAN OTVORENIH VRATA OBRTNE TEHNIČKE ŠKOLE: Široko obrazovanje na području elektrotehnike i računalstva
S Regionalnim centrom kompetentnosti Obrtno tehnička škola postat će mjesto u smjeru elektrotehnike i računalstva gdje će učenici, profesori pa i tvrtke iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije moći doći unaprijediti svoje znanje.
GALERIJA SLIKA

OSTALE AKTIVNOSTI

Zajednički strukovni sajam kompetencija

EduSplit – regionalni centar kompetentnosti Zajednički strukovni sajam kompetencija Zajednički strukovni sajam kompetencija povezuje polaznike formalnog i neformalnog obrazovanja sa poslodavcima, stručnjacima u području elektronike, IKT i automobilske industrije. Jedan

Idi na aktivnost

Strukovni sajam 2023

EduSplit – regionalni centar kompetentnosti Strukovni sajam U petak, 06. listopada u Obrtno tehničkoj školi održao se Strukovnisajam koji je privukao pažnju učenika, roditelja, poslodavaca i predstavnika lokalnih i nacionalnihinstitucija.Ovaj

Idi na aktivnost
Skip to content